ypsilon by Liza Gernaey

Waarom ypsilon

De naam ypsilon is ontstaan om verschillende redenen.
Ik wou graag een ‘universele’ naam voor mijn zaak, eentje die niet taalgebonden is. Ik ben er van overtuigd dat we in een wereld leven waar grenzen meer en meer vervagen, dus wil ik ook alles in zijn werk stellen om mijn blik open te houden. Ik voel mij in de eerste plaats een wereldburger en ik wil graag dat mijn ‘merk’ dat ook uitstraalt.
Daarnaast zit er ook een ypsilon in mijn familienaam. Ik heb Gernaey al zo vaak moeten spellen, dat de letter ypsilon mij gewoon al heel nauw aan het hart ligt! 
En als je goed kijkt, naar een Y, zie je hier in een gestilleerde halsketting. Niets mooier toch, dan een naam die ook nog eens een voorbeeld van een product is.

Erkend ambacht

ypsilon is in 2020 officieel gestart en meteen bij de start heb ik het label ‘ambachtsvrouw’ aangevraagd. Handwerk, echte ambacht, is een zeldzaam goed tegenwoordig. Heel veel vaardigheden kunnen ondertussen vervangen worden door technieken & automatische processen. Ik ben er van overtuigd dat dit zeker zijn meerwaarde heeft, maar voor mij heeft ‘handgemaakt’ – door de stielman/vrouw – altijd nog een streepje voor. Dat unieke, daar streef ik naar.
Vandaar dat ik ook zeer trots ben te kunnen meegeven dat ik het label ‘ambachtsvrouw’ ook heb gekregen en ypsilon het label ‘erkend ambacht’ mag dragen!

Liza Gernaey

Na het behalen van mijn diploma als eventmanager, wou ik mijn creativiteit nog op een andere manier uiten. Ik voelde dat ik iets wou maken en niet alleen bedenken. In 2012 ben ik gestart met mijn opleiding als goudsmid en ik blijf, tot op vandaag, mij zo veel mogelijk bijscholen. Het is een oeroud ambacht, met zo veel verschillende technieken en zo veel mogelijke manieren om iets aan te pakken, dat het mij blijft boeien en verwonderen. 
Ik heb in het goudsmeden mijn passie gevonden & deel met veel plezier mijn creaties met de wereld!

Wie ben ik

mama van 2 prachtige zonen 100%
Echtgenote van Sven 100%
Dertiger 33%
Zin voor avontuur 70%
Doorzetter 80%
Hobbykok 50%